Wanneer er over een tatoeage wordt gesproken gaat het over een afbeelding of een tekst die door een tatoeëerder met inkt aan wordt gebracht onder in de tweede huidlaag van het lichaam. Een andere naam voor tatoeage is tattoo. De Westerse tatoeëerders gebruiken een elektrisch aangedreven tatoeëermachine. Hierbij nemen de huidcellen de pigmentstoffen (dus de inkt) op en deze worden dan ingekapseld. Dit zorgt er voor dat een tatoeage altijd zichtbaar blijft.

Tatoeage en de geschiedenis

De afgelopen twintig jaar zijn tatoeages erg populair geworden. Maar het gebruik hiervan is al erg oud. Uit onderzoek van opgravingen van de mummies is naar voren gekomen dat de Egyptenaren al 4000 jaar voor Christus de tatoeages kenden. Zij gaven er toen vaak een symbolische betekenis aan. Op Tahiti was tatoeëren bijvoorbeeld heel gebruikelijk in de 18e eeuw, dit werd ontdekt door de ontdekkingsreiziger Cook. Dit werd daar zowel gedaan op het gezicht als op het lichaam. Ze noemden het daar tatau en daar is nu de naam tattoo door ontstaan.

 

Aanbrengen van de tatoeage

Picosure vs Q-SwitchedMet een elektrische tatoeëermachine wordt er met kleine naalden inkt en pigmentstoffen in de tweede huidlaag aangebracht. Dit zorgt er voor dat een tatoeage een heel leven lang mee kan gaan. Maar daarbij moet er altijd goed gelet worden op de inkt en de pigmentstoffen. Deze moeten namelijk altijd aan strenge eisen voldoen. Ze staan hiervoor ook onder toezicht van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA). Het tatoeëren moet altijd een veilige en hygiënische manier plaatsvinden en daarom maakt de tatoeëerder de huid eerst goed schoon. Ook zorgt hij of zij ervoor dat er zich geen haren op de huid bevinden. Vervolgens wordt de huid goed gedesinfecteerd. Er moet ook bij elke nieuwe klant gebruik worden gemaakt van een nieuwe naald, welke uit een steriele verpakking komt. De tatoeëerder mag de naald alleen met medische latex handschoenen aanpakken. Over de inkt kan gezegd worden dat deze in kleine verpakkingen zit en geschikt is voor eenmalig gebruik.

Tatoeëren en regels

Om een tatoeage te laten zetten, zijn er wel een aantal regels waar je je het beste aan kunt houden om geen problemen te krijgen. Op het moment dat je een tatoeage aan laat brengen is het van belang dat je niet onder invloed bent van alcohol of drugs. Wanneer je zwanger bent is het af te raden om een tatoeage te laten zetten. Als je een allergie hebt of je gebruikt bepaalde medicatie, zorg er dan voor dat de tatoeëerder op de hoogte is. Als je een tatoeage laat zetten is het ook van belang dat je goed uitgerust bent en ook nog eens goed hebt gegeten en gedronken. Het kan namelijk even duren voordat de tatoeage is gezet dus dan is het wel prettig als je maag goed is gevuld. Zorg dat je ervan overtuigd bent dat je een tatoeage wilt laten zetten, doe het nooit in een opwelling. Een tatoeage was je namelijk niet zomaar even weg. Deze zul je dan moeten laten verwijderen. Meer lezen over een tattoo verwijderen in Amsterdam en Nijmegen.

mautic is open source marketing automation