Wil je een tatoeage verwijderen? Dan zijn daar verschillende manieren voor. Het is belangrijk dat je de keuze maakt voor het professioneel verwijderen van de tatoeage, waarom? Omdat je dan de beste resultaten krijgt. Misschien heb je een paar jaar geleden een tatoeage laten zetten en heb je daar nu spijt van. Een relatie die over is of een vriendschap die is verbroken, allemaal situaties die de aanleiding kunnen zijn voor de keuze tatoeage verwijderen.

Picosure vs Q-SwitchedVroeger en nu, over tatoeage verwijderen

Vroeger was een tatoeage een keuze voor het leven, deze kon alleen worden verwijderd met plastische chirurgie. Maar inmiddels zijn er gelukkig ook andere technieken die je kunnen helpen. Je kunt de keuze maken voor bijvoorbeeld de Q-Switched Yag Laser.

 

Tatoeage en laseren

Bij het zetten van de tatoeage worden er met de tatoeëermachine in de tweede laag van de huid kleurstofdeeltjes ingebracht. Normaal gesproken worden de niet lichaamseigen stoffen door de lymfeklieren afgevoerd, dit gebeurt via de urinewegen. Maar de ingebrachte verfdeeltjes zijn vaak te groot voor het lymfesysteem om te verwerken. Daardoor kapselden de lymfen deze vreemde stoffen in. Door gebruik te maken van de Yag Laser worden de in de huid ingekapselde kleurstoffen door de hitte-impuls in kleine deeltjes uit elkaar geslagen. Er ontstaat dan een tijdelijke witte verkleuring en dat komt door het proces van verbranding. Een andere naam daarvoor is laser-snow en binnen 15 tot 30 minuten is deze kleur weer verdwenen. Bij het uitvoeren van de laserbehandeling wordt een deel van de kleurstofdeeltjes meteen afgestoten. Er is nog een ander deel en dat wordt voor een groot deel teniet gedaan door korstvorming. Dit is het deel dat vanzelf verdwijnt bij het genezen van de wond. Dan is er nog het resterende deel en dit wordt door de lymfeklieren afgevoerd. Een tattoo verwijderen is dus prima mogelijk.

Behandeling tatoeage verwijderen

De tijdsduur van de behandeling als je kiest voor tatoeage verwijderen hangt af van hoe de tatoeage is gezet. Maar het hangt ook samen met de gebruikte kleuren en de ouderdom van de tatoeage. Het kost meer tijd om een dik gezette tatoeage te verwijderen dan een dunnere tatoeage. Een zware tatoeage kan gemiddeld in 7-13 behandelingen worden verwijderd met de Yag Laser, de dunnere tatoeages met 3-7 behandelingen. Tussen de behandelingen door zitten iedere keer zes tot acht weken, de huid heeft deze tijd namelijk nodig om te kunnen herstellen. Het duurt dus vaak een paar maanden voordat het proces van tatoeage verwijderen is voltooid.

Pijn bij tatoeage verwijderen

Het zetten van de tatoeage doet vaak pijn, maar het verwijderen is ook niet helemaal pijnloos. Je kunt de pijn van tatoeage verwijderen vergelijken met de pijn bij het zetten van de tatoeage. Er kan ook sprake zijn van napijn, deze kan lijken op een flinke zonnebrand, dit kan 10-20 dagen duren. Na de behandeling kun je ook pijn hebben en dan kun je pijnstillers nemen en dan is het na anderhalf uur stukken minder. De huid wordt na het tatoeage verwijderen een paar minuten gekoeld en ingesmeerd met een verkoelende gel, zodat de pijn wat minder is als je bij de professional weggaat.

Uw tattoo verwijderen in Amsterdam of uw tattoo verwijderen in Nijmegen? Neem contact op met Dr. David voor de mogelijkheden!

mautic is open source marketing automation