Als je een tatoeage hebt laten zetten, kunnen er zich omstandigheden voordoen dat je er toch vanaf wilt. Je relatie kan verbroken zijn of je wilt wat anders. Het is dan belangrijk dat je je goed laat informeren over het verwijderen van een tatoeage. Je kunt een tatoeage namelijk laten verwijderen met een laser. Maar hoe gaat dit in zijn werk en wat kun je daarvan verwachten? Er kan gebruik worden gemaakt van de YAG-lasers en deze zijn speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van tatoeages.

Tattoo verwijderen tarieven

Momenteel wordt de Yag laser veel gebruikt om tatoeages te verwijderen en hiermee worden dan ook de beste resultaten behaald. In een fractie van een seconde wordt er een intense lichtflits uitgezonden en dan kan een oppervlakte van circa 4 mm2 worden behandeld. Hierbij wordt het licht van de laser selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes en deze zijn dan weer ingekapseld in de huid. Door de energie van de laser worden de kapsels open gebroken en deze laat dan de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens zullen de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam worden afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Deze zullen dan via de nieren het lichaam verlaten.Meestal gaat het over grote hoeveelheden inkt, daardoor kan het lichaam dit proces niet in een keer aan. Er zijn meerdere behandelingen nodig om er voor te zorgen dat de tatoeage op een goede manier wordt verwijderd.

Veilig tatoeage verwijderen

De laserflits werkt alleen in op de inktdeeltjes. Dit wil zeggen dat deze behandeling het omliggende weefsel niet aan zal tasten. Het kan wel zijn dat de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur verandert, maar dat gebeurt maar zelden. Het is in dat geval wel lastiger om het te verwijderen. Hierbij worden je huid en je gezondheid niet aangetast. Een tattoo verwijderen zonder laser is ook mogelijk, maar dit werkt vele malen minder effectief. Het weg laten snijden van een tattoo wordt over het algemeen als veel minder prettig ervaren.

Behandeling van tatoeage verwijderen met laser

Voordat de behandeling gaat beginnen krijg je een beschermende bril op, zodat er voorkomen wordt dat de felle laserstraal de ogen beschadigt. Van tevoren heeft de laserspecialiste de huid geanalyseerd op de plaats van de tatoeage. Deze informatie is van belang om de laser op de juiste sterkte in te stellen. De belasting van de huid mag maar minimaal zijn en het resultaat dient uiteraard maximaal te zijn. Tijdens de behandeling komt er een lasersnow, dat is een dun vliesje en dat verdwijnt na een paar minuten weer. De huid wordt tijdens en na de behandeling wit en ondoorzichtig. Dat verdwijnt na 20-30 minuten na de behandeling weer. Dan zal de huid nog wat rood en gezwollen zijn, dit kun je verzachten met crème.

mautic is open source marketing automation